Salta och peppra. Ca 600 g fläskfilé. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
När halva tiden gått, strö över lite salt, ströbröd och riven ost och stek klart i ugnen.  Hade ingen planerad middag för idag, men eftersom vi hade en halv fläskfilé i frysen blev det den med hasselbackspotatis till, det var längesen
Idag har vi bara tagit det lugnt, skrotat omkring i myskläder, gått promenader med syster och svågers hund som vi varit hundvakter åt, fällt en tår i tv-soffan under slutscenen i filmen Mrs Doubtfire som jag och LIllan tittade på, bakat pizza och en sockerkaka med fläderinkokta krusbär och lakrits
Jag lovade er en valborgsdessert och här kommer den. Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
En stor dag för oss och tiden går visst fort när man har roligt. Vi tycker vi är väldigt duktiga på att infria vårt nyårslöfte – just att dricka mer bubbel ochvi försöker variera oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.