Hacka nötter och aprikoser grovt. Forma till bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Arbeta in nötter och aprikoser och låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Skåra brödenmed vass kniv och grädda i 10 minuter. 100 g hasselnötter. 200 g aprikoser
Bakade ett supergott bröd nu ikväll. ) Så himla enkelt var det med och det gillar jag. Blanda i hop allting i en bunke och häll i en form med bakplåtspapper
För att variera brödet kan du istället för mango och nyponmjöl smaksätta det med till exempel. Idag får du recept på ett av de godaste bröd jag provat senaste året
Detta stora bröd smakar allra bäst med ost - gärna en grönmögelost. Bröd på jäsning. Smula jästen i en bunke (helst i degblandare) och rör ut den med vatten,
eller aprikoser. För ett tag sedan gjorde jag Ernst enkla bröd. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det jäser med bikarbonaten
Grovhacka aprikoser och nötter och blanda tillsammans med mjöl, bakpulver och bikarbonat. I och med att havregrynen, krossen och fröna skållas över natten blir brödet riktigt saftigt
Smöra två brödformar (inget ströbröd behövs). Brödet ska vara lite kladdigt men inte degigt. 2 dl valnötter och/eller hasselnötter. 1 ½ dl russin och/eller torkade aprikoser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.