Mina favoriter

Mina favoriter

  • 13 Recept
Mina favoriter
Bovetecrunch

Bovetecrunch

Nu har husmodern och 85 åringen i mig varit framme igen, i helgen gjorde jag en  bovetecrunch som är det perfekta tillbehöret till frukost yoghurten
Helgens efterrätt...

Helgens efterrätt...

och för den delen så gjorde vi den även på nyårsafton.  Betyget. mumsfilibaba.  Receptet har jag snott ifrån min bloggkollega Kjersti
LINDAS KNÄCKEBRÖD (GLUTENFRITT)

LINDAS KNÄCKEBRÖD (GLUTENFRITT)

Här kommer ännu ett recept från en bloggläsare Linda, ett super super gottfröbröd som jag har hunnit med att bakaflera gånger, det känns som att om man tar en bitmed lite smör och en ost på så kan man inte slutaman måste bara ta en bit till och kanske ännu en bit till
Kycklingspett med jordnötssås

Kycklingspett med jordnötssås

Skär kycklingen i 1-2 msk breda strimlor. Skär den tjockare delen av citrongräset i bitar. Ta inte med den tunna, torra delen
Teriyakimarinerade kycklingspett och nudelwok

Teriyakimarinerade kycklingspett och nudelwok

Åh, vilken god och fräsch mat det blev till middag ikväll. Massor av färska grönsaker i en härlig wok. Middagen intogs dessutom i soffan framför en av de nya Johan Falk-filmerna

Kycklingspett med coleslaw

Kladdigt goda kycklingspett. 4 kycklinglårfiléer skurna i bitar. Träpinnar. Marinad. 1 msk honung. 1 msk strösocker
Citronmuffins

Citronmuffins

Rör smör och socker. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar ( gärna nedställda i en muffinspanna)
Krämig kycklingsås och pasta

Krämig kycklingsås och pasta

Koka 4 portioner pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingen i lagoma bitar och stek dem i olja tills dem är klara
Morotsfrallor med havregryn

Morotsfrallor med havregryn

Morotsfrallor med havregryn, 32 st. 50 gram jäst10 dl ljummet vatten4 dl havregryn2 tsk salt4 msk olja2 msk honung4 dl rivna morötter3 dl solrosfrönså mycket vetemjöl som det behövs
Morotsfrallor med solrosfrön

Morotsfrallor med solrosfrön

Morotsfrallor med solrosfrön, 12 st50 g färsk jäst50 g smör5 dl vatten2 morötter (ca 130 g)1,5 dl solrosfrön1 msk saltca 15 dl vetemjöl(gärna Manitoba Cream som är väldigt proteinrikt och ger ett större och fluffigare bröd)1 ägg till pensling1