När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
AVsluta med att vända i räkor och rom samt smaka av med nymald svartpeppar och salt. Söndagslunchens förrätt blev en svensk klassiker med en enkel liten tvist, i form av en smakrik ost
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Riv bladen och fördela dessa över en plåt med bakplåtspapper eller annan form där bladen inte kan fastna
Fördela på bakpotatisenoch. Bakpotatis. garnera med lax, citron och dill. Toppa med röra. Jag har nog ätit det ute på krogen vid några tillfällen men hemma har jag nog inte gjort det sedan min ungdom, och då vill jag minnas att potatisen inte ens var färdigbakad
rostad grönkålmed kikärter, bulgur och tzatsiki. GRÖNKÅLSPLÅTMED BULGUR OCH ROSTADE KIKÄRTER. Blanda ihop rapsoljan med pressade vitlöksklyftor samt nån tesked persilja samt chiliflakes efter smaklökarnas djärvhet
När man gör bakpotatis i micron så efter att man borstar dem så gör man precis som när de ska bakas i ugnen och sticker hål i dem med en gaffel och runt om hela potatisen ska det vara hål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.