Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Gravad laxtartar

Gravad laxtartar

Skär laxen i tärningar och hacka löken fint. Blanda med dill, senap, créme fraiche och pepparrot. Ta ut rundlar ur brödskivorna
Räk- och laxröra

Räk- och laxröra

Skär den gravade laxen i smala bitar. Hacka purjolöken (jag rekommenderar ungefär ½ purjolök). Skär de kokta äggen i små bitar

Hemmagjord laxröra

Finhacka löken och dillen. Skär laxen i ca 0,5 cm * 0,5 cm rutor. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och gravlaxsåsen i en skål
Super goda snickerkakor

Super goda snickerkakor

Smält margarinet och chokladen. Krossa jordnötterna, häll i resten av ingredienserna. Smörj och bröa en form (jag tog kladdkaksform)
Dajmrutor

Dajmrutor

Det är över 20 år sedan jag fick det är receptet och har bakat dem många gånger. 35 stycken. 200 g smör. 2 dl strösocker
Lax och spenatpaj

Lax och spenatpaj

Lax, spenat och fetaost är gott tillsammans. Hittat receptet på Kokaihop. Pajdeg. 125 g margarin. 3 dl vetemjöl
Toscakaka

Toscakaka

100 g smör/margarin2 ägg1½ dl strösocker2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk grädde eller mjölkGlasyr1 förpackning flagad mandel (40 g)50 g smör/margarin½ dl strösocker1 msk vetemjöl1 msk mjölkSmält smöret och låt det svalna
Äppeltoscakaka

Äppeltoscakaka

Här kommer ännu ett toppenrecept med äpplen. 12 bitar. 150 g mjukt smör2 dl strösocker2 ägg1/2 citron, rivet skal1/2 dl vatten3 dl vetemjöl1 tsk bakpulverca 3 äpplen, skalade och skurna i bitarToscasmet
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Det här är en jättegod paj som passar bra att bjuda på som förrätt eller på buffébordet. Man kan göra en romsås som kan serveras till men det går lika bra med en grönsallad
Pepparkaksbananer med glass

Pepparkaksbananer med glass

Det här är så otroligt gott. Gillar du varma bananer så måste du prova detta. Pepparkakorna som bananerna är rullade i smakar kola och glassen med passionsfrukt till, det kan inte bli bättre
Äppelostkaka

Äppelostkaka

En jättegod efterrätt. 4 portioner2 ägg250 g keso naturell½ dl strösocker2 msk hackad mandel1 tsk kanel2 msk vetemjöl1½ dl mjölk2-3 äpplenUgnsvärne - 175 graderSmörj en form
Äppelkaka i gjutjärnspanna

Äppelkaka i gjutjärnspanna

Lätt att göra och väldigt god. Härlig äppelsmak och det doftar kanel i hela köket. 8-10 bitar5-6 st äpplen2 dl farinsocker1 tsk malen kanel50 g smör2 ägg2 1/4 dl strösocker2 1/4 dl vetemjöl1 tsk bakpulverUgnsvärme - 200 graderSkala, kärna ur och skiva äpplena
After Eight-paj med chokladsås och päron (4–6 port)

After Eight-paj med chokladsås och päron (4–6 port)

Smuldeg2 dl valnötter (blötlagda 8 timmar, noga sköljda)1 dl mandlar (blötlagda 8 timmar, noga sköljda)2 dl riven kokos16 droppar pepparmyntsolja (finns på hälsoboden eller internet, köp INTE den på ICA den är inte bra
Gula faran

Gula faran

Lättbakad långpannekakaCa 35 stycken3 ägg4½ dl strösocker4½ dl vetemjöl3 tsk bakpulver2 1/4 dl kokande vattenGlasyr100 smält smör4 msk vaniljsocker1½ dl strösocker1 äggulaGarneringkokosVispa ihop ingredienserna till sockerkakssmeten