ca 10 stycken (ganska så stora)25 g jäst4 dl vatten1 dl mjölk1 msk honung1,5 tsk salt, gärna havssalt570 g vetemjöl special (9,5 dl)60 g grahamsmjöl (1 dl)Kväll
Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter. Focaccia, grundrecept. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke
Eftersom jag själv inte äter vanligt bröd så gör jag alltid någon form av glutenfritt hamburgerbröd till mig själv eller så tar jag helt enkelt bara vanliga salladsblad som bröd
Bröd den. Njuta av doften av nybakat bröd. Nybakat bröd - lördagsgodis. Vill man vara säker på att bröden är klara kan man mäta innertemperaturen som ska vara 96 grader (ljust bröd)
Jag har aldrig provat att baka kalljäst bröd förut men det är ju enormt praktiskt, all väntetid med jäsningen läggs ju därmed på natten och då sover man ju ändå
Sen är det bara att baka ut bröden. Forma försiktigt delarna till långsmala vridna bröd. Brödet är färdigt då det låter ihåligt då du knackar på undre sidan
Det här receptet kommer från Buffé. Min vän bakade dem en gång när vi hade brunch och jag passade på att göra dem och ta med till jobbet eftersom de är superenkla att göra
Nu går ju längd-VM i Holmenkollen för fullt, tyvärr gick det lite sämre idag för våra svenska åkare. Vi hoppas, tror och håller tummarna att det ska gå bättre resten av veckan
Bakade lite mumsigt goda frallor till frukost idag. Rörde ihop degen i en bunke igår kväll och lät bunken med degen jäsa i kylen över natten, imorse så klickade jag ut degen på en plåt och sedan skjuts in i ugnen och efter en så där 14 minuter hade jag härligt nybakade frallor till frukosten