Vid det här laget har det hunnits med ett antal surdegslimpor här hemma, och för varje gång testar jag nån liten ny detalj för att få brödet precis som jag vill ha det – och nu har jag hittat vad jag tycker är det godaste hittills
Under perioden när jag jobbade som bagare så var en av mina mål att fixa riktigt gott bröd till frukosten – det finns väl inte mycket som slår nybakt bröd på ett dignande frukostbord
Brödbakeriets kung är ändå Jan Hedh på något sätt. Hans bok "Bröd" är underbar att bläddra i. Nogsamt går han igenom hantverket i att göra ett riktigt gott bröd, och nej, det är inga recept med 50 g jäst och 45 minuters jästider här inte *s* Det är finaste råvaror, kärlek och tålamod som är hemligheten bakom ett högt och vackert bröd
Ingenting minner meg mer om julaften enn lukten av nystekt julebrød og hvetekake. Hjemme har det alltid vært tradisjon å severe nybakt hvetekake og julebrød til lunsj til hele familien på julaften, et hyggelig møte med alle søsken og tantebarn, også de som ikke tilbringer kvelden sammen