Isterband i gratäng, potatisgratäng med isterband - fungerar det. Slanta isterbanden och stek på svag värme i lite smör, under tiden skivas potatis och lök tunt
Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor. 4 portioner4 småländska isterbandStuvad potatis. Lägg isterbanden på en plåt och stek dem gyllenbruna i mitten av ugnen, 20-25 minuter. 4 småländska isterband
Åt isterband för någon vecka sedan men i ärlighetens namn köpte vi två packet och nu börjar det bli dags att äta upp det andra om det inte skulle gå ut själv
Isterband - en lätt syrlig svensk favorit. Skåra isterbanden på längden och fyll dem med blandningen. 4 isterband, ca 600 g. 4 isterband, ca 600 g 4 msk finhackad gul lök
Servera de stekta isterbanden med morotsmos och senapskräm. Glöm inte att matsortera skal från morötter och rester från krasse, citron och lagerblad för en mer hållbar matlagning, och njut av dina isterband med morotsmos
En ”råvara” (nja, en blandning av råvaror) som jag kan få lust på ibland är isterband. Den som har besökt bloggen ofta torde inte bli förvånad av detta då det finns ett antal olika isterbandsrecept på den
Dela under tiden isterbanden på längden och stek i en panna på spisen. Servera isterbanden med stuvad potatis, skånsk senap och skivade inlagda rödbetor
Jag köpte isterband för första gången i mitt liv och det åt vi till middag igår. Fyra portioner Fyra isterband 12-14 potatisar (beroende på storlek och aptit) 3 msk smör 2 msk mjöl 2 dl mjölk 1 dl grädde 4-5 msk dill salt, peppar Skala och
Servera isterbanden med stuvad potatis och inlagda rödbetor. Dela isterbanden tvärs över och på längden och stek dem i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida, tills de blir genomvarma. 3 st isterband
4 Isterband 4 isterband 1 msk smör Stuvad spetskål 800 g spetskål 2 msk smör 1 1/2 dl mjölk (3 %) 1 1/2 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk dillfrön ev dill (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
4 Småländska isterband 900 g potatis, nykokt, i bitar 1 knippe färsk bladpersilja, grovhackad 50 g smör 2 msk vetemjöl 4,5 dl gräddmjölk 5 cm färsk pepparrot 400 g hela inlagda rödbetor salt svartpeppar, nymalen
Kineserna kallar ju inte sin lokala mat för kinamat, får man ju anta… Och den där trygga känslan man får i magen efter man ätit isterband, stuvad potatis eller annan husmanskost, kommer den från maten i sig eller minnena som är kopplade till den typen av mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.