-). Vi skall äta en 3-rätters meny och vi startar med hummer. I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998
Nyårsaftonensförrätt bestod av pilgrimsmusslor. -). Till detta drack vi ett mousserande vitt vin som heter Charles de Fère Cuvée Jean-Louise Blanc de Blancs Brut
Så är det alltså dags för lillenyårsafton att firas i kväll, det är en egen hittepå-tradition som hängt med oss ett tag och vi firar den med champagne och skaldjur av allehanda slag
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
Först ut är förrätter. 4-6 port (fler om det är som mingelmat). 2-3 dl riven västerbottensost. Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig. -Mama Skogly ♥ ca 10 st. 2-3 dl riven västerbottensost
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
2-3 stora tomater. 2-3 stora tomater. Vad ställer man fram när gästerna har kommit. Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.