De här pepparkakorna innehåller verkligen inget dåligt och jag blev jättenöjd med dem. De kan ju kanske inte jämföras med vanliga pepparkakor men för att vara nyttiga tycker jag att de är ett bra alternativ
Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna. Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten
Den här tiden på året vill jag gärna äta pepparkakor, och har ofta köpt färdiga från Semper. De är väl helt OK, men uppriktigt sagt ganska hårda och "knalliga", och innehåller dessutom en hel del ingredienser som jag helst undviker
Idag är det närmast en nordisk mattradition här hemma och varje advent brukar jag plocka fram Mor Annas pepparkakoroch en god blåmögelost till den första glöggen och det är så gott
Den fick en knaprigt yta och blev mjuk och saftig med härlig smak av pepparkaka. Blanda ner det smälta margarinet, havredrycken, iMaten och havredrycken i de torra ingredienserna
Saftig, kryddig och mycket julmyzig kaka. Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
Hemligheten med att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och socker riktigt, riktigt pösigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan kakan lätt bli väldigt kompakt och torr i konsistensen, utan man ska försiktigt sikta och vända ner den i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.