Majsbiffar med tomatsalsa och couscous - Corn Patties
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Majsbiffar med tomatsalsa och couscous (ca 8 st)
  • 1 burk kikärter (avrunnen vikt 250 g) eller blötlägg och koka dina egna från torkade kikärter
  • 200-250 g majskorn
  • 0,5 dl persilja, färsk eller frusen
  • 1 tsk sambal oelek (jag tog lite mera)
  • 1,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl riven ost (Det går bra utan ost också men biffarna blir riktigt goda med ost.)
  • salt och peppar, smaka av med
  • ev 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olja till stekning
  • Tomatsalsa
  • 4 tomater, finhackade
  • 1 rödlök, skalad och finhackad
  • 1 lime, saften av
  • 1 msk olja
  • salt och peppar, smaka av med
  • Blanda tomat och lök, pressa i limesaft och ringla över oljan. Smaka av med salt och peppar. Smaklig måltid!English
  • Corn patties with tomato salsa and couscous (approx. 8 patties)
  • 1 can of chickpeas (drained weight 250g) or soak and cook your own from dried chickpeas
  • 200-250 g of corn kernels
  • 0.5 dl (1/4 cup) of parsley, fresh or frozen
  • 1 tsp sambal oelek (I took a little more)
  • 1.5 tbsp cornstarch
  • 1 dl (1/2 cup) grated vegan cheese ( It works fine without the cheese too.)
  • salt and pepper, to taste
  • 1 pinch cayenne pepper, optional
  • 1 tbsp oil for frying
  • Tomato Salsa
  • 4 tomatoes, finely chopped
  • 1 red onion, peeled and finely chopped
  • 1 lime, juice of
  • 1 tbsp oil
  • salt and pepper, to taste

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.