Den här veckomenyn har jag redan lagt ut i det här inlägget. Jag separerar nu bara ut själva veckomenyn från uppstartsinlägget så att det i framtiden är lättare hitta bland andra numrerade menyer
Använd dem rak av eller plocka från dem och sätt ihop din egen veckomeny. Dags för veckomenynr 5 och den sista för den här gången. Veckomenynr 1 – tema middagar. Veckomenynr2 – tema frukost. Veckomenynr 3 – tema middag. Veckomenynr 4 – tema middag. Veckomenynr 5 – middagar från mina favoriter bland Sveriges matbloggare. Dag 2. Inlägget Veckomenynr 5 – tema middag dök först upp på
Om veckomenyerna…. Chili- och limekyckling med bönröra. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Om veckomenyerna…. Servera med fullkornris/råris eller quinoa och en god sallad. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Veckomenynr 1 – tema middagar lchf. Veckomenynr2 – tema frukost clean eating/liberal lchf. Veckomeny för viktminskning nr 1. Veckomeny för viktminskning nr2. Veckomenynr 3 – tema middagar lchf/lågkolhydrat/glutenfritt. Dag 2. Inlägget Veckomenynr 3 – tema middagar dök först upp på
Dags för veckomenynr 4. Veckomenynr 1 – tema middagar. Veckomenynr2 – tema frukost. Veckomenynr 3 – tema middagar. Veckomeny för viktminskning nr 1. Veckomeny för viktminskning nr2. Veckomenynr 4 – tema middag. Dag 2. Inlägget Veckomenynr 4 – tema middagar dök först upp på
Inte så att jag tänker äta exakt vad som står här nedan, men jag gjorde några veckomenyer och lade fram dem för familjen – sade ”Välj ut några av de här rätterna, så äter vi dem i veckan”
2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i. Tryck ut i en springform med diameter på 24 cm. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Ta 2/3 av jordgubbarna och skär i halvor. 2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. Sätt ugnen på 200 grader C. 2,6 dl socker. 2,4 dl vetemjöl. 200 g mörk choklad. 2,5 tsk bakpulver
Herre gud, vad mat det kan bli över när man gör buffé. Vi firade 18-åringen här i veckan. Han tog studenten och då ska man käka buffé och dricka bubbel
Låt degen vila 1,5-2 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 200 g surdeg*. och max 32°. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
LÄNK TILL DEN FÖRSTA VEGANSKA VECKOMENYN. LÄNK TILL DEN ANDRA VEGANSKA VECKOMENYN. Sen toppade jag med cashewnötter, lite färdig kimchi, svarta och vita sesamfrön och en sås som jag gjorde på 1/2 dl sojagrädde, 1/2 dl majonnäs och 2 tsk sriracha. Det dundrade in över 2000 läsare därifrån under söndagskvällen. 1/2 dl sojagrädde. 1/2 dl majonnäs. 2 tsk sriracha
Här serveras en ny veckomeny. Denna gång finns ingen fisk med, men väl 2 vegetariska måltider (grönsakswok plus soppa) och en middag lagas i dubbel sats för att man ska få lite lugn senare i veckan
2 stycken gelatinblad. 2 stycken gelatinblad. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.