För det är faktiskt något klurigt med att göra biffar av diverse gröna ting. Kan tänka mig att till exempel klyftpotatis och tzatziki skulle vara gott till också
Häll hett vatten över sojagranulaten och låt det svälla tillsammans med buljongtärningen. Rulla till små bollar och stek på medelhög värme tills de har fått fin yta
Jag provade massa olika versioner, experimenterade med olika mängder av olika ingredienser. Men smeten blev alltid antingen för lös och föll därmed sönder i pannan - eller så blev resultatet tvärtom torrt och smaklöst
1 påse med sallad. Stek sojabitarna lätt på varje sida i ca 10 minuter så de får lite färg. Blanda crème fraiche, sambal oelek, mangobitarna och fetaosten i en skål till en röra
Dom var väl godkända av C till och med, som egentligen inte vill äta vegetariskt. Vegetarisk mat är ofta ganska fettsnål (inte den med mycket ost och grädde förstås) så ibland kan det vara svårt att komma upp i tillräcklig kalorimängd för en middag/lunch
Till exempel så är det ett bra tips att både låta linfröna stå i blöt och att förbereda grönsaksröran som linserna ska blandas med, under tiden som linserna kokar
Till biffarna åt vi hemmagjord klyftpotatis, citron- och örtkeso och en kall grönsallad. Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar
Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Detta firades igår med vegetarisk lasagne som är en av mina paradrätter. mjölkallergi i familjen, men halva fick riven ost på toppen medan den mjölkfria halvan fick ett täcke av nötblandning
Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatis och haricoverts. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.