Saffransbullar, ca 20 st. 1/2 msk nystötta kardemummakärnor. Stöt saffranet ordentligt i mortel tillsammans med 1 msk av sockret. Snurra och knyt ihop varje strimla till en liten bulle och låt jäsa under bakduk på plåt med bakplåtspapper ca 30 min. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker innan de gräddas ca 8 min på 250 grader varmluft i nedre delen av ugnen. Saffransbullar, ca 20 st. 1/2 msk nystötta kardemummakärnor
Smält smöret och tillsätt nästan all mjölk, spara lite att blanda ut saffranet med. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit och rör i lite mjölk
Därför tänkte jag fresta med ytterligare en variant på supergoda saffransbullar. med saffran. Mitt tidigare inlägg på saffransbullar har ju varit otroligt populärt vilket ju är jätteroligt
Lycka till medsaffransbullarna och njut av årstiden. Den här saffransbullen har jag fyllt med mandelmassa, smör och florsocker, riktigt saftigt och gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.