Idag testade jag att göra sufflè för första gången. Det blev en chokladsufflè med vit choklad i. Hur många gånger har man inte hört att det ska vara så svårt att göra sufflè, när det i själva verket var hur lätt som helst
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Visst Pannacotta kanske inte den nyaste av desserter men så himla gott. När det dessutom är Norrlandsstuk på menyn så är hjortron så underbart gott till
Det är ju vansinnigt gott med crème brûlée, men efter att ha provätit sig igenom ett dussintal olika crème brûlée så är inte lika kul och gott längre =) Presis som med crème caramellen laborerar vi i skolan fram det ultimata receptet på crème brûlée
INGREDIENSER. 100 g vit choklad. 150 g mjukt smör. 150 g philadelphiaost. 250 g florsocker. GÖR SÅ HÄR. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god