Efterrätt

Efterrätt

Gräddglass med dajm

Gräddglass med dajm

Vispa äggulor, socker, sirap och vanillinsocker med elvisp ca 4-5 minuter till en vit och fluffig smet
Chokladsufflé

Chokladsufflé

Låt oss baka några suffléer till efterrätt denna simpla onsdag. Ibland kan man bli så vansinnigt sugen på choklad
Marknadsnougat

Marknadsnougat

Sikta ihop alla torrvaror och blanda dem väl. Koka upp vatten och socker, låt koka tills sockret löst sig
Chokladsufflé

Chokladsufflé

Som sagt så är det min tur att hålla i veckans middag, och det viktigaste är ju givetvis efterrätten
kärleks sufflè

kärleks sufflè

Idag testade jag att göra sufflè för första gången. Det blev en chokladsufflè med vit choklad i. Hur många gånger har man inte hört att det ska vara så svårt att göra sufflè, när det i själva verket var hur lätt som helst
Budapestbakelser

Budapestbakelser

Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda Strösocker, rivna hasselnötter och maizena i en bunke
Budapestbakelser

Budapestbakelser

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa en minut innen du tillsätter mer
Nyårsdessert choklad

Nyårsdessert choklad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Nyårsdesserten är bestämd

Nyårsdesserten är bestämd

Visst Pannacotta kanske inte den nyaste av desserter men så himla gott. När det dessutom är Norrlandsstuk på menyn så är hjortron så underbart gott till
Crème Brûlée

Crème Brûlée

Det är ju vansinnigt gott med crème brûlée, men efter att ha provätit sig igenom ett dussintal olika crème brûlée så är inte lika kul och gott längre =) Presis som med crème caramellen laborerar vi i skolan fram det ultimata receptet på crème brûlée
Chokladsufflé

Chokladsufflé

Antal. 4 portionerUgn. 200 ⁰CIngredienser. 3 ägg1 dl strösocker125 g mörk choklad125 g smält smör1 ½ dl vetemjöl1 msk kakao1 tsk bakpulverArbetsbeskrivning
Vit chokladfrosting

Vit chokladfrosting

INGREDIENSER. 100 g vit choklad. 150 g mjukt smör. 150 g philadelphiaost. 250 g florsocker. GÖR SÅ HÄR. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något
Chokladpannacotta med hallongrädde

Chokladpannacotta med hallongrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan
Randig pannacotta

Randig pannacotta

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm resterande ingredienser till resp pannacotta och låt sjuda 5 min
Chokladtårta

Chokladtårta

Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan. Den smakar godare för varje dag som går
Runda Daimtryfflar

Runda Daimtryfflar

Värm grädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp, så att smöret smälter. Ställ kastrullen åt sidan och rör i chokladen
Fransk chokladtårta med chokladtryffelglasyr och körsbär

Fransk chokladtårta med chokladtryffelglasyr och körsbär

En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Chokladmoussetårta - LCHF

Chokladmoussetårta - LCHF

Mandelbotten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda med (osmält) smör till en deg. Fördela i botten av en 12-centimeters springform