Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare
Rulla ihop steken och bind med ett bomullssnöre så den håller ihop. Krydda, bred på örterna, citronskalet, den pressade vitlöken, de delade oliverna och den smulade fetaosten
Lammstekmed ben. Putsa bort hinnor och det mesta av fettet på lammsteken. Engelsk mat är inget som får mig att jubla i vanliga fall och lamm med myntasås låter inte som en höjdare
Olja in en långpanna med olivolja. Skala och skär potatisen i fyra klyftor vardera. med ben. Blanda ströbröd, parmesanost, persilja och rosmarin i en bunke
Men ska jag vara helt ärlig smakar det faktiskt likadant med blodgrape, samt med enbart rödbetor. Häll lite olja på en plåt med bakplåtspapper och fördela rödbetsbitarna jämnt
Så här gör jag mina klyftpotatismed rödlök och rosmarin. Det som också är bra medklyftpotatis förutom att de är himla goda är att de passar lika bra till en fiskbit som till kött, en fördel hos oss där vi ofta äter olika
Rostaderödbetor4rödbetor (stora) 3 chorizokorvar 2 msk honung 3 msk olivolja 1 kvist rosmarin. Yoghurtsås2 dl yoghurt 2 msk harissa (justera mängd efter hur het du vill ha den) 1 citron, saft och lite rivet skal 0,5 krm salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.