Det här är en kaka som betyder mycket för mig eftersom min pappa älskade morotskaka, så det var väldigt vemodigt att baka den och saknaden blev extra stark till pappa, det fick bli den första kakan att bakas i min nya Kitchen Aid maskin och resultatet blev bra, en aning torr kanske i själva sockerkakan, men med den underbart krämiga och goda toppingen gjorde det ingenting
Pensla ev med lite vatten och strö över något slags frön om du vill det. Den senaste tiden har jag mest bakat mitt favoritformbröd eftersom jag blev så otroligt nöjd med det
Blanda mjölsorterna med husk, salt och ev kardemumma, och vispa ned lite i taget i äggsmeten. Den här gången lyckades jag med konststycket att få varenda en av mina åtta pannkakor hela
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Jag tog lite bikarbonat i degen förutom färsk jäst, och eftersom bikarbonat behöver syra för att jäsa tillsatte jag också lite färsk citronsaft
Det här hirsmjölet är lite ljusare än det jag annars brukar använda, men är i mitt tycke jättebra, liksom bovetemjöletoch rismjölet som jag också fått prov på
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Gärna med mycket smör på. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Att däremot använda ordentliga råvaror och laga mat från grunden är för oss självklart och har alltid varit, vi vill helt enkelt veta vad det är vi stoppar i oss och att det inte är fyllt med en massa (ursäkta språket) mög
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.