Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
I söndags blev det i alla fall bullbak, och denna gång gjorde jag kalljästa sådana. Onsdag och ledig dag, jag hade planerat kakbak men har inte kommit till skott ännu
Det är knappast någon som missat att det är kanelbullens dag imorgon. -). Vad passar då inte bättre än att baka lite bullar i höstrusket, för regnar det gör det visst varje dag denna höst
15 Jan. 19. 02. Kalljästa bullar. 1kommentarer. Testade att göra riktigt lång jästa bullar i veckan. Smaken vart otrolig saftig men tyvärr höll inte formen som jag önskat så nästa gång kommer jag använda bullformar
Ugn 250°. Häll nästan allt mjölet (spara ca ½ dl till utbakningen) i köksmaskinens bunke tillsammans med smör i klickar, kallt vatten, kryddor, brödsirap
Förra helgens kalljästa bullar slängdes samman helt och hållet efter eget huvud, frun gav sig ut på hal is när hon för första gången experimenterade med en jäsdeg för bullar men lyckades att hålla sej på benen hela tiden
Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst. Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.