Lite salt och peppar och du har en otroligt mild och god tomatsås som i den här rätten läggs på aubergine ochmozzarellamed spagetti ochparmesan omslutet av parmaskinka i ett paket som bakas i ugnen
Rör sedan ner mozzarellaochparmesan - spara lite parmesan att toppa lådan med. I fredags på landet blev det medelhavsinspirerat på alla håll och kanter
Pilgrimsmussel- och fänkålsfylld ravioli medbakade tomater, hyvlad fänkål ochparmesanPortioner. Lägg på de bakade tomaterna och plocka över små dillkvistar
Häll över de uppvispade äggen och toppa gratängen med skivad mozzarellaost. Häll av pastan i ett durkslag och blanda den därefter med grönsakerna i gratängformen
Jag blev så sugen på just stekt kyckling i vitlök och tänkte att det skulle bli så gott med en enkel tomatsås och toppa detta medmozzarella – och det blev det verkligen
Så, jag höftade lite utifrån ett gammalt recept på den italienska rätten melanzane alla parmigana, dvs augbergine medparmesanost, som jag hittade för några år sedan och fick ihop detta
Jag blev så himla sugen på tomatsås, men eftersom endast tomatsås känns som en ytterst okomplett måltid, fick jag gnugga geniknölarna och rannsaka skafferiet, och resultatet blev alltså dessa bönbollar
Strö riven parmesan över pastan och såsen. Vansinnigt god pastasås med trådig mozzarella. Jag var gästkock på annan ort och orkade inte släpa med mig kameran
Häll av vattnet och lägg i en matsked smör, rikligt med riven parmesanoch lite nymald svartpeppar. Täck bullarna med tomatsås och servera med färsk basilika och gnocchi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.