Vispa under tiden samman samtligaingredienser till smörkrämenmeden elvisp. Fram tills för några veckor sedan då jag bestämde mig för att en gång för alla, och för absolut sista gången (har lovat mig själv minst tio gånger innan att det är sista gången), gå till bottenmed de förädiska macaronerna
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpannamed bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
När man är nöjd meddegen så rullar man bollar i lagom stora bollar. Enliten mun full. Jag brukar vara väldigt skeptisk när det gäller sådana bollar, men dessa är som sagt goda på riktigt
Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse. Räcker om de får stå svalt i ett par timmar innan servering alternativt kan de förberedas redan dagen innan
Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert
Förbered dej på enlitenspenatlektion om du är nyfiken. Förutom att smoothien är nyttig så är den go, med andra ord år det en sån där "win-win sitautaion"
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpannamed bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Det är inte ofta som jag numera bakar eller gör godis men ibland är det gott med något till kaffet. Den är klar när färgen övergår från att vara smörgul till ljusbrun samt att konsistensen ska ha blivit mer trögflytande
Enliten note to self blir det idag. Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
Det finns få saker som är så tacksamt som att tillreda mat meden riktigt vass kniv. En kokbok ger på något sätt oftast bättre recept dessutom eftersom här är platsen begränsad till ett visst antal sidor och man vill ju bara få med det bästa när man ändå lägger mycket tid och möda på en kokbok
Valet av meny inför gårdagens middag blev därför meden känsla av sommar. Vi började med att bjuda på lite olika tapas (vilket jag inte tog något kort på)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.