När kombinationen pepparkakaoch blåmögelost gjorde entré på adventsborden, blev jag salig. Som ni kanske vet, ni som följt mig sedan i somras, så har jag redan firat både advent, jul, nyår och påsk, eftersom det går till så i tidningsbranschen
Det är julafton i morgon och farmor och farfar är på väg. Och livet är härligt. Det vill säga nu när jag sitter här i soffan med ett glas vitt vin och skriver har de äntligen anlänt och vi har bakat pepparkakor för tredje gången den här julen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt. ) Julborden är bokade och det blir två stycken för mig i år, ett traditionellt och ett med asiatiskt tema
Den här tiden på året vill jag gärna äta pepparkakor, och har ofta köpt färdiga från Semper. De är väl helt OK, men uppriktigt sagt ganska hårda och "knalliga", och innehåller dessutom en hel del ingredienser som jag helst undviker
En svensk juledelikatesse er ”mjuk pepparkaka”. Vispa ägg, sirap och socker till ett fluffigt skum. Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret
En riktigt god och saftig mjuk pepparkaka fick stå för fgikat i butiken i dag. Mjuk pepparkaka. Hoppas att det är många av er som just i denna stund sitter i soffan med en kopp glögg och njuter av lugnet
Den fick en knaprigt yta och blev mjuk och saftig med härlig smak av pepparkaka. I går provade vi ett annat recept än det vi brukar använda på mjuk pepparkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.