Grillad eller ugnsstekt fläskytterfilé (benfri kotlettrad)
1 benfri
kotlett 500-700 g Marinad till fläskkött
½ dl
japansk soya
1 dl
rött vin oekat
5 ml
salt
2 tsk
vitlökspulver
Blanda samman alla ingredienser, häll i en plastpåse och låt köttet marinera ca 4 timmar,
eller längre.
Ta upp köttet ur marinaden och tillaga mitt i ugnen på 125 grader tills det har nått en innertemperatur av 70 grader Lägg köttet i folie och låt det vila ca 10 minuter innan du skivar upp och serverar.
Basilikapotatis
800 g
nypotatis
1 dl
basilika
1 dl
persilja
2 msk
vitvinsvinäger
1 dl
olivolja
1 dl
finriven parmesanost
2 vitlöksklyftor,
pressade
salt och peppar
Kör basilika och persilja i mixer och rör droppvis i vinäger och olja.
Tillsätt ost och vitlök, smaka av med salt och peppar.
Häll röran över potatisarna och blanda samman.
Du kan spara lite av såsen och ha den som tillbehör.
Tidigare år har vi gjort många fler sorters godis, men numera äter ju knappt någon godis, så jag gjorde bara vit ischoklad, bounty och så testade jag en ny variant med marshmallows doppade i choklad och strössel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.