Bort med benen så har du en filé!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grillad eller ugnsstekt fläskytterfilé (benfri kotlettrad)
  • 1 benfri kotlett 500-700 g Marinad till fläskkött
  • ½ dl japansk soya
  • 1 dl rött vin oekat
  • 5 ml salt
  • 2 tsk vitlökspulver
  • Blanda samman alla ingredienser, häll i en plastpåse och låt köttet marinera ca 4 timmar,
  • eller längre.
  • Ta upp köttet ur marinaden och tillaga mitt i ugnen på 125 grader tills det har nått en innertemperatur av 70 grader Lägg köttet i folie och låt det vila ca 10 minuter innan du skivar upp och serverar.
  • Basilikapotatis
  • 800 g nypotatis
  • 1 dl basilika
  • 1 dl persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt och peppar
  • Kör basilika och persilja i mixer och rör droppvis i vinäger och olja.
  • Tillsätt ost och vitlök, smaka av med salt och peppar.
  • Häll röran över potatisarna och blanda samman.
  • Du kan spara lite av såsen och ha den som tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.