Fläskfilé är väl kanske inte det mest spännande köttet att tillaga men jag återkommer ändå gärna till det, både till vardag och litefestligaretillfällen
Då det interiktigt är säsong på kalv så gör jag den på fläskfilé (och ta inte någon billigvariant, utan ta ett dyrare alternativ typ svenskt, så mycket godare, när man ändå lagar en god rätt)
Vi helstekte en fläskfiléi ugnen, den fick puttra i en sås på grädde, lök och champinjoner och mot slutet av stektiden fyllde vi köttet med salami och cambozola
Hoppas ni har en bra helg. Igår så gjorde jag fläskfile så himla gott. Men här hemma så har vi ju liteolikafavoriter hur maten ska va kryddad, imitt fall så hade jag varit sugen på rose och pepparsås i flera dagar, men mina kräsna killar här hemma tycker inte alls att det är gott med rose smak och framför allt inte när det är korn i, så då är jag ju såklart en så snäll mamma/sambo att jag gjorde en egen variant (smak) till dom som jag vet går hem
Lägg tillbakafläskfiléskivornai såsen och hetta upp. Ta upp köttskivorna och håll dem varma. Häll ivin, buljong och vatten i pannan och låt det koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.