/BoelJag är inte så bra på att baka kakor, de blir inte så vackra vanligtvis, mina bakverk. Ca 35 kakor2, 25 dl grahamsmjöl2,25 dl vetemjöl200 g smör0,5 - 1 dl socker0, 25 dl sirap100 gram ljus choklad med mandelkrokant1 näve sötmandlar1 tsk bikarbonatSom vanligt måttade jag inte, utan improviserade, vilket kräver sin orädda kvinna/man, därav rubriken "Modiga kakor"
Kycklinglårfilé är en ganska ouppskattad del just för att den inte ser så himla fin ut. Det är lite fett och lite senor och den kan uppfattas som lite läskig men den är god, jag lovar
Spröda och lite knäckiga havrekakorIngredienser till en plåt med kakor. 100 gr mjölkfritt smör2 dl glutenfria havregrynDrygt 1 dl glutenfritt mjöl0,75 dl farinsocker1/2 tsk bakpulver1/2 tsk kanelen liten nypa saltSmält smöret och häll över de torra ingredienserna
. Foto. Magnus Aronson. Ingela som bor i norra Norge och inte tål gluten frågade för ett tag sedan om bakrecept som är glutenfria utan att innehålla de specialingredienser som vi i Sverige har blivit vana vid men som faktiskt inte finns överallt
Kör hälften av havregrynen till fint mjöl i matberedare. Smält smöret i kastrull och rör ner sockret. Blanda havremjöl, havregryn och bakpulver och rör ner det i smeten
HjortstekRecept för ca 5 personer1 Hjortstek2 dl soja½ msk timjan½ msk flingsaltBlanda sojan, saltet och timjan i en påse och lägg i hjortsteken och massera in marinaden i köttet
Saftiga blåbärsmuffins till frukost. inte för söta och fulla med blåbär. Ingredienser till 12 st. 100 gr mandelmjöl100 gr rismjöl50 gr ren havregryn1 tsk vaniljsocker1,5 tsk bakpulver2 ägg1 dl agavesirap eller socker
MalmöJag blir så uttråkad när jag är förkyld, för man kommer ju på så många saker man vill göra, som man inte borde göra, med tanke på att man måste kurera sig
De här båda recepten på muffins använder jag mej ofta av när jag ska baka muffins/cupcakes som en bra grund och varierar sedan smaksättningen efter smak och behov
Ugn 250 grader. Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Skölj, skala och finhacka grönsakerna och fräs i olivolja i en kastrull. Häll över en burk tomatsoppa (eller färdig tomatsås), buljongtärningen och häll på vatten