Mina favoriter

Mina favoriter

  • 14 Recept
Mina favoriter
Lakritsfudge

Lakritsfudge

Krossa den turkiska pepparn. Koka upp mjölk och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka i ca 25 minuter eller till 120 grader
Lakritskolakakor, doppade i choklad

Lakritskolakakor, doppade i choklad

Dessa småkakor blir krispiga och har en härlig smak och doft av lakritsen. De är lättbakade som tur är för de är försvinnande goda
Lakriskola med havssalt

Lakriskola med havssalt

Som jag skrev i ett tidigare inlägg brukar jag varje jul försöka hitta några nya spännande recept och detta är årets bästa nykomling i receptsamlingen
Hot berry fudge cheesecake

Hot berry fudge cheesecake

Cheesecake. 1. Sätt ugnen på 175° c (för varmluftsugn, lite högre för vanlig ugn). 2. Krossa kexen och tillsätt smält smör
Krämiga fudge

Krämiga fudge

Koka fudgen under omrörning, ca 20 minuter. Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar
Butternut Squash Muffins

Butternut Squash Muffins

Där kom det. Ett blogginlägg med pumpa eller butternut squash så här på höstkanten. Jag vet inte om ni minns det men för några år sedan kunde jag för inget i världen hitta den här ljuvliga butternut squashen någonstans
BUTTERNUT SQUASH SOPPA

BUTTERNUT SQUASH SOPPA

I fredags gjorde jag en riktigt god soppa på butternut squash, men jag hann aldrig fotografera den, så nu lånade jag en bild från Martha Stewarts sida, där hon visar hur man skall skära butternut squash
Raw butternut squash-lasagne

Raw butternut squash-lasagne

Det är pumpatider och jag tänkte dela med mig av ett recept på en god raw lasagne. Det vanligaste när man gör raw lasagne är att göra lasagneplattorna av grön squash/zucchini, men jag och min man tycker att den här, av butternut squash blir både vackrare och godare
Butternut squash soppa

Butternut squash soppa

Ni som har följt mig ett tag vet att jag har haft en oändlig jakt efter butternut squashen. Ni kan läsa om det här och här
Proteinplättar

Proteinplättar

Jag brukar ge mina överblivna äggulor till kissen, det gör gott för pälsen. Mixa äggvitor, lättkvarg, havregryn och salt med stavmixer
Smörkola från himlen

Smörkola från himlen

Det är nog sådan här ljuvlig kola änglarna käkar i himlen. I lördags var det då äntligen dags årets stora julgodisbak

Stora inläggningsdagen!

De kan va färdiga att äta efter 15 min, men jag har lagt mina på burk och de bör hålla ca 3 veckor.  . Igår träffades jag och Sara, köpte ett gäng grönsaker och hängde i mitt kök där vi gjorde 14 burkar med inlagda grönsaker
Chokladfondant

Chokladfondant

Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner dem i äggblandningen och tillsätt det smälta smöret