Kladdkaka. Kokostäcke. Kokostäcke. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Låt koka på svag värme i ca 7-8 min. Häll kokos-smeten på kladdkaka och grädda 7 min. 100 gram - 150 kokos
Den smakar väldigt gott ihop med en klick grädde och en jordgubbe. Smörj en rund form med löstagbar botten (med ett bakplåtspapper i botten) och bröa med kakao
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Receptet på den klassiska kladdkakan kommer från Mia Öhrns bok "Kladdkakor" och så har jag bara lagt till kokostäcket till receptet själv, alltså kokostäcket finns inte med som recept boken
Kladdkaka är gott och kokos är gott så en kombination av båda blir extra gott, eller hur. Blanda mjölblandningen med äggsmeten och blanda också ner det smälta smöret
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Häll under tiden kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull, sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.