Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Saffransinkokta päron

Saffransinkokta päron

1. Koka upp ett vatten med dina päron, socker och saffran. 2. Koka päronen i lagen under 10 min. 3. Se till att vända päronen så att hela päronen får suga åt sig av den goda lagen

Grön ärtsoppa (Crème Ninon)

Denna soppa var en av Tore Wretmans klassiker. Det är en elegant soppa som ska serveras med vispad grädde och Champagne men den fungerar till vardags också utan Champagne
Plommonsås med rökt paprika

Plommonsås med rökt paprika

Det är höst och det finns ett överflöd av underbara råvaror att laga och ta vara på, frukt, grönsaker, kött, för att inte tala om skogen som är full med svamp och bär
Kycklingleverpaté med bacon

Kycklingleverpaté med bacon

Jag jobbar med att få upp mitt leverintag. Målet är att äta lever i någon form minst en gång i veckan. Tidigare har jag gjort krämig bredbar leverpastej som är väldigt god, men eftersom vi samtidigt försöker hålla nere mejeriprodukterna så letar jag efter andra alternativ som inte innehåller så mycket smör och grädde
Peruansk kyckling på svenska

Peruansk kyckling på svenska

Jag har en underbar svägerska från Peru och hon lagade några peruanska rätter vid ett besök hos oss. Den ena rätten är en kycklinggryta som jag tidigare bloggat om här
Mormors gräddkola

Mormors gräddkola

Hur man firar jul utan den här kolan vet jag inte. Och det är inget jag vill ta reda på heller. Den är seg, men inte för seg, och mjuk, men inte för mjuk
Jordgubbsgazpacho med lime & mynta

Jordgubbsgazpacho med lime & mynta

Jordgubbsgazpacho med lime & mynta är en härligt uppfriskande förrätt att servera en varm sommardag. Nedan följer receptet ni bara måste testa som är beräknat för 10 pers
Skaldjursfond…

Skaldjursfond…

Ibland så kommer talesättet “En salig soppa” verkligen till användning. Vi hade fått rejält med skal från skaldjur över och det  var dags att koka fond på detta och använda till soppa eller sås
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten