Indisk kycklinggryta utan våfflor!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklinggryta med indiska smaker
  • 2 kycklingfiléer i små bitar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 stor schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk färsk ingefära, fint riven
  • 1 msk spiskumminfrö
  • 1 msk garam masala
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk råströsocker
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 1 krm hing (valfritt)
  • 1 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • salta jordnötter
  • Gör en kryddpasta genom att hetta upp olja i stekpanna och fräs lök, vitlök och ingefära tills det är gyllene.
  • Rör i tomatpuré tillsammans med alla kryddor och fortsätt fräsa i 2-3 min Lägg i kycklingbitarna och rör om ordentligt så att de täcks av pastan.
  • Häll därefter i kokosmjölken, blanda om och låt småputtra tills kycklingen är klar.
  • Servera med ris och strö över jordnötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.