De här pirogerna åt jag alltid hos farmor, är nog 10 år sedan jag åt dom sist, men de är så goda, har aldrig testat att göra dom själv, men nu var det allt dags för de
Middag idag. Nyttiga små köttfärspiroger. Brukar göra piroger med färdig pizzadeg från ICA. Men dessa, med hemmagjord deg, blir så mycket godare och nyttigare
Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja
Kalla såser att dippa såväl bröd som kräftor i, tunnbrödssnittar med räkor och kräftor som är goda både till drinken och till att dryga ut kräftorna med
Lägg ut det första brödlagret. 4×3, dvs 12 skivor bröd på en långpanna. Lägg ut utterligare 12 brödskivor och bred på fyllning 2. Smöra 12 brödskivor och lägg på det sista brödlagret
Bred ut första fyllningen över brödet. Lägg sedan på ett lager till med bröd. Lägg över mer bröd. Dra med en sked eller en pallett runt tårtan med crème fraiche så att brödet nästan inte syns
Varm smörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
Bred kräftosten över hela brödskivan. Täck med den sista brödskivan. Lägg ut 1 rund brödskiva och bred cirka hälften av majonnäsröran över den. Täck med 1 ny brödskiva. Täck med 1 ny brödskiva. Bred resten av majonnäsröran till fyllning 1 och 3 över hela brödskivan och fördela ägg, lax och dill över. 4 runda brödbottnar (eller gör en fyrkantig tårta av 12 skivor landgångsbröd)
På med brödskivor, bred ut lager nr. Kantskär brödet och lägg ut 8 st skivor (botten av tårtan) på en bricka eller annat passande underlag. Lägg på 8 st skivor bröd och fortsätt med lager nr. 3 och tillsist bröd uppepå