Bilden är lånad. När mamma levde så gjorde hon dessa piroger någon gång då och då, vi älskade dem. Recept hade hon fått av sin mamma som också var finska
Koka pastan, sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Nu är det sommar och värmen har verkligen slagit till ordentligt. Det är skönt att tillbringa dagarna vid vattnet eller åka och titta på härliga utflyktsmål
Vi tränar till vinterns drömresa och passade på att göra denna amerikanska taco. Köttet sköter sig själv i ugnen så denna rätt kan jag tänka att göra när vi är många
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då
Har ni köpt Seabream någon gång. Jag upptäckte fisken i fiskdisken på ICA, 109 kr/kg. Har aldrig provat att tillaga Seabream eller Guldsparid som den också kallas, men blev mycket positivt överraskad