Recept. Detta receptet var ursprungligen med tonfisk som min mamma gjorde. Foto. Tina 527 kcal/port 4 port 3 dl okokt ris 1 tsk olja 1 hackad purjolök 1 burk champinjoner 400 g kassler i strimlor 1 dl chilisås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15% 1/2 dl dill Salt och peppar 2 dl riven ost max 31% Gör så här
I receptet är det en ganska svag smak av det och jag skulle lägga till mer. Det är svårt att hitta en mer Svensk tradition/maträtt eller vad man nu ska kalla det än smörgåsbordet
Idag gick startskottet med all bakning och godistillverkning inför jul. Det första jag gjirde var senapen, just denna senap har jag gjort ganska så många år, den är lätt att göra och den är jättegod, kanske något stark
Snabbt, enkelt, gott. vad mer krävs av en middag. Använd frysta styckepackade torskfiléer och en färdig kryddblandning så kommer fisken nästan vara klar innan riset är färdigkoktVill tipsa om att blanda i lite röda linser i riset när du kokar det
Jag gillar färska kryddor, så jag ersätter ofta de torkade i receptet med rätt så mycket mer färska. Den här fisksoppan/fiskgrytan har ingått i min standardrepertoar de senaste 10-12 åren
Mezebuffén fortsätter. Idag med filodegsrullar med fetaost. De här rullarna är goda. Verkligen supergoda. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch. Vi hade den på midsommarafton till det grillade köttet på kvällen, det blev en hit