Dessa har blivit en tradition vid decemberkalaset för W. Små mumsbitar med mjuk pepparkaka. Att göra miniformat på just muffins är en hit och något jag i stort sett alltid gör nuförtiden
Gokväll på er. Nu undrar ni säkert var jag har hållit hus. men dagarna går så rackarns fort att man knappt hinner blinka Fort gick det oxå när vi gick över från bredband till fibernät
Denna härligt krämiga brietårta med cocktailtomater, len olivolja, färsk basilika och persilja var det premiär för vid årets kräftskiva och den gjorde succé
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Sååå goda kolor. Jag gjorde en liten lyxigare variant med dubbla lager. Supergott. Första lagret. 1,5 dl vispgrädde½ dl strösocker1 dl mörkt muscodavosocker½ dl mörk sirap1 msk kakao100 g turkisk peppar1 tsk smörAndra lagret
Lördagens väder bjöd inte på någon sol precis. Va inne och påtade på med lite mat istället. Gubbens bror med fru och barnbarn och gubbens mamma och pappa kom och åt middag med oss
Idag har jag fixat och trixat här hemma, bakade som sagt en kaka på förmiddagen och sen satt jag och valde recept i flera timmar innan jag kunde bestämma mig för vilken rätt som skulle tillagas
I dag skulle det få bli något gott till kaffet, och eftersom jag nyligen har fått diagnosen Dermatitis herpetiformis alltså på svenska glutenintolerans, så ska det självklart bli något glutenfritt
I kväll har jag förberett nyårsmaten, och bland annat gjort drinktilltugget som blir parmesanbollar. Lite salt tilltugg som är gott till de flesta drinkar
Vi har varit krassliga här hemma några dagar och inte haft någon aptit alls. Mycket ovanligt. Idag börjar det blir bättre men jag är inte riktigt på banan ännu