Självklart kommer ni att få ett toppenrecept på semlor här på bloggen inom kort så att ni kan baka en egen variant till den “stora dagen” men fram tills dess tänkte jag bjuda på min egen variant på semla, men med en botten som är en riktig favorit…
När jag provsmakade dessa cheesecakes så slog det mig att Espresso Houses cheesecake troligen inte är ugnsbakad, detta då fyllningen är väldigt krämig och ytan på deras cheesecake är helt slät utan luftbubblor, om man inte ugnsbakar cheesecaken underlättar det vid bakning av botten då man kan grädda den så länge som behövs utan att behöva ta hänsyn till ytterligare gräddningstid senare med fyllningen
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. En tredjedel av köttet blandades med isvatten och äppelglögg och kryddades med rosmarin, vitpeppar, salt samt lite nitrit
Tyvärr var jag ganska osäker på resultatet under mitt experimenterande. Därför tog jag inte någon tjusig matbild utan dokumenterade bara med mobilen riktad rätt ner i stekpannan
Mosa ner en banan och sockret med bären. Skiva upp blodpuddingen och stek den. Juicen är full av vitaminer, men sur, blanda ner den tillsammans med nypressade söta apelsiner
En klassiker (zucchinisnittar med skagenröra) och två nya rätter. Sätt ihop med en tandpetare. Här får ni recept på de två nya tilltuggen jag gjorde i år
Med andra ord det blir fler försök. Vi åt dem med kryddig viltkorv och det var en jättegod kombo. Finhacka vitlök och lök och stek varsamt tillsammans med strimlad bacon
Servera medblodpudding och lingonsylt. Ni äter väl blodpudding en gång per vecka nu hoppas jag. När jag gick på låg- och mellanstadiet och vi fick blodpudding i bamba hoppade jag över potatisbullarna
Med kombomat menar jag att vi gärna tar två maträtter (i huvudsak snabbmat) och gör om till en. Här tänker jag främst på alla nya sorters smaksatt vatten som släpps i butik var och varannan dag
Stek blodpuddingen och sidfläsket i smör, smaksätt med kryddblandningen. Blanda lingonen med sockret och låt stå tills lingonen tinat och sockret smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.