Vi har haft lyxen att få en massa älgkött av svärfar som jagar och härom helgen var vi och hälsade på svärisarna som bor i Bergslagen och hittade hur mycket trattkantareller som helst
Nu ska ni få receptet på en riktigt god gryta med fläskfilé och en massa annat gott, passar perfekt att bjuda på imorgon för att avsluta helgen på bästa sätt
GuacamoleBrödLimen i klyftorBörja med att tina och skala räkorna. Lägg upp på ett fat, strö över resten av persiljan och servera med bröd, lime och guacamole
Är det något som faller mig i smaken så är det Massa goda tillbehör på en hemmagjord pizzadeg. Soltorkade tomaterRucolaRinglad honung Chevré ostGorgonzola Olivolja Lufttorkad skinkaDet blev så salt och gott, och honungen gjorde så det blev lite sött även☺️ ja mumsigt värre
Med pasta och en driva riven parmesan så smakade detta minst sagt jäkligt gott. För att undvika risken att tjata ut höstens stadiga epitet på mat - mustig - så bjuder jag här på en MUMSTIG och rustik gryta som kokas ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin i ugnen
En riktig gammal klassiker som testades för första gången med barnen. Jag serverade bulgur till men det är klart det hade funkat med både ris och klyftisar för den delen
Kan med fördel ätas precis som den är, eller så kanske det blir lite kvar till frukostyoghurten. Bra tips är också att dela med sig, typ åka över till grannarna med en burk
Toppa sedan auberginen med sådant du tycker är gott, eller det du behöver blir av med i kylen. Det här med att vara kreativ i köket är min favoritsysselsättning
ikväll gjorde jag en slags burrito innehållande en massagott. 2 stora libabröd2 kycklingfiléer, skurna i småbitar2 stora avokado2 tomateren stor näve ruccola0,5 dl pinjenötter1 buffelmozzarella1 dl frusen majs8 msk salsa (jag använde ICA garlic chunky salsa)stek kycklingen i olivolja och smaksätt med salt & peppar och någon örtkrydda, t
Jag kan varmt rekommendera glass med jordnötter och mintchoklad – så gott och nyttigt “strössel”. Vi startade middagen med lite härlig sval Prosecco, oliver och mammas baconmusslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.