Mina favoriter

Mina favoriter

  • 8 Recept
Mina favoriter
Broccoli- och fetaostpaj

Broccoli- och fetaostpaj

Pajdegen. Blanda samman smör (med fördel skuret i mindre bitar), mjöl och vatten, knåda ihop. Klä insidan på en pajform och förgrädda på 200-225 grader i ca 10 minuter eller tills degen fått en svagt gyllenbrun färg
Karamelläppelpaj med kardemumma

Karamelläppelpaj med kardemumma

Ugnstemperatur. 200 grader. Lägg vetemjöl, smör i bitar och knäckt ägg i skålen till matberedaren med kniven monterad
Krämig kycklingpaj

Krämig kycklingpaj

Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp. Skär kyckling i småbitar. Strimla purjolöken och paprika, häll av svampspadet, spara det
Kasslerfrestelse med vitlök

Kasslerfrestelse med vitlök

Börja och sluta med potatis. Skala och skär potatisen i stavar. Skala och hacka löken. Skär kasslern i strimlor
Tacopaj

Tacopaj

Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
Grekisk köttfärspaj

Grekisk köttfärspaj

Det finns så många olika goda pajer. Idag blev det en köttfärspaj i grekisk stil. Prova gärna även pajen med lammfärs
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Som sagt, paj var det ja. Den här pajen åt jag första gången när min kompis Oscar (Flacken) fyllde 20 och bjöd på mat en härlig sommarkväll i juli för över två år sen