Hej där. Fredag och fredagsmys. Bästa dagen på hela veckan är här, känns liksom rätt bra. Denna rätten åt vi förra helgen, vi njöt verkligen av en middag som smakade bra på alla sätt
Forma färsen till två "fläskfiléer". Sätt på ugnen på 200º. Blanda blandfärsen med aromatkryddan. Frys in i tre timmar eller blanda och frys in när du t ex köpt färsen, tag upp tre timmar innan du skall tillaga maten
Fläskfilén ligger ständigt på min tio-i-topp-lista här till vänster. Den här gången har jag använt fläskfilé i stället för fläskytterfilé och då behöver inte grytan puttra lika länge
Pepprig fläskfilégryta på ytterfilé. Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Egenhändigt marinerad fläskfilé och så marinerad karré som fixats till av Håkan på jobbet. Hela härliga grilltallriken med marinerad fläskfilé, potatisklyftor, sallad, vitlöksbröd och kalla såser
Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Och så skulle jag ha vanlig fläskfilé. -) Det här är väldigt lättlagat, väldigt gott och jag kommer fortsätta köpa fläskytterfilé, faktiskt i stället för fläskfilé