Här kommer ett smarrigt recept på vaniljmunkar med hemmagjord vaniljkräm. Tro mig, vaniljkräm som man gör själv kanske tar lite längre tid än vanlig marsankräm (pulver som man blandar med mjölk) men är 1000 gånger mer smakrikare och godare
Subuta (på japanska) har sitt ursprung i kinesisk matlagning, men det blev husmanskost i Japan. Vi använder oftast fläsk, lök, bambu, paprika och morot för Subuta men jag ordnade det lite
Måndag idag och ledig dag eftersom jag jobbat i helgen. Idag visar termometern endast -15 grader, men det blir en innedag ändå tror jag, har nämligen planerat att städa huset
Kavla ut varje ark till tre trekanter (TC bröd, 6 ark smördeg). Blev många, hela 18 stycken. Satte ugnen på 200 grader och gräddade dem i ca 12-13 minuter
Varje år hör jag samma sak - "man blir så trött av julmaten", och efter julen hör och läser man "träna bort julskinkan", och varje år blir jag lika irriterad, ni vet nog varför
De här kakorna bakade jag till min dansförenings kaffeservering i helgen. De gick åt som smör i solsken och flera av gästerna kom och ville ha receptet
I lördags åt vi en av mina favoriträtter som min mamma alltid lagar åt mej - Kyckling Sambal oelek. Nu är det åter igen måndag morgon och helgen har redan passerat förbi i en rasande fart
Äntligen har det varit lite fint väder. Då passade vi på att åka båt och bada i havet. Underbart. Det fina vädret höll tyvärr inte särskilt länge, så idag blev det lite mer bakning