Det är inte svårt att laga fisk, det man behöver tänka på är att inte tillaga den för länge. Tar man den tid man tror det tar och halverar den så brukar det bli ganska bra
Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
. Torsk är en av de godaste fiskarna, ugnsstekt lagom så den bara faller isär mmmhh. Här gratinerad med vitlökssmör, ost och soltorkade tomater, toppat med baconströssel, kan inte bli bättre
Vi köpte en jättefin bit torskrygg i fredags. Torskrygg är himla gott men ibland lite väl dyrt. -) Vi köpte även några pilgrimsmusslor och av detta så fick vi ihop en jättefin och god fredagsmiddag
Piggvaren är en klar favorit ibland plattfiskarna. Eftersom fisken är mild och rejäl i köttet är den precis som hälleflundra perfekt i kombination fin potatis, nyriven pepparrot och skirat varmt smör
Strimla kycklingen och marinera den tillsammans med lökpulver, peppar, vinäger, fisksås och honung i 30 minuter (har du bråttom så korta marineringstiden)