Blanda surmjölk med lingon och sirap. Blev ett mörkt glutenfritt bröd också förra helgen. Tillsätt bikarbonat till surmjölken och blanda samtliga ingredienser
Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter och mandel
Durra - ett glutenfritt sädesslag som används flitigt i Afrika och Asien. Mjölet har tagits fram av Friends of Adam - som är ett glutenfritt bageri med säte i Stockholm
Brödet är både mjölk- ochglutenfritt, men innehåller mandel. Är det fler än jag som köpt glutenfritt, hårt bröd, och som hittat nästan bara trasiga bitar när paketet öppnats
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Morötter är bland det mest antiinflammatoriska man kan stoppa i sig, och eftersom det är en del övrigt att önska när det gäller min hälsa - gnisslande leder och knackig rygg bl a - så petar jag ned morötter i det mesta
Jag tyckte de flesta LCHF-bröd var antingen svampiga av ägg eller torra av kokosnötmjöl. Att baka och njuta av glutenfritt bröd har gett en ny dimension till min livsstil det senaste året
Smörgåsen till blev den här gången mitt glutenfria bikarbonatbröd med äggröra och sallad. Visserligen är snön försvunnen, och blåsipporna har tittat upp, men ruggigt och kallt är det så det förslår
½ dl hampaolja - kan bytas mot rapsolja, mandelolja, pumpakärnolja eller kokosolja. Det jag vill visa är egentligen att det går att blanda och variera nästan hursomhelst med olika mjöl och fröer, bara mängderna är ungefär desamma i slutändan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.