1 äggsalt
och peppar olivoljacheddarost Krossa kexen i en mortel eller lägg dem i en tålig plastpåse och gå loss med en kavel. Det får gärna grovt krossat framom smulor. Finhacka persiljan. Lägg persilja, köttfärs och senap i en skåle. Krydda med salt och peppar. Arbeta ihop färsen med rena, fuktade händer. Dela upp smeten i
6-7 delar
och forma varje del till en ca 2 cm tjock biff. Ringla olja över dem, lägg dem på en tallrik, täck över och ställ in i kylen tills det är dags att grilla (de blir fastare av att vila).
Vad sägs om att grädda lite pitabröd pågrillen. Sedan beror det även på storleken och de jag gjorde var nog i den storleken som de frysta pitabröden är
Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng. Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen
Svaret här hemma blev pyttipanna på stekhällen. Pyttipanna på stekhällen. Salt & peppar (ska du bjuda småttingar är det bättre att ställa fram detta på bordet i efterhand)
Fisk funkar lika bra pågrillen som på spisen och jag tycker att det allra enklaste att laga små paket av folie, då blir det inget kladd och inget som bränner fast
Fyll på med vatten så det täcker köttet och koka långsamt i tre timmar. Tänd grillen, grilla köttet runt om och pensla glaze under tiden, tills du har en fin, knaprig yta
Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem pågrillen så blir de härligt möra och smakrika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.