En mycket trevlig kväll blev det igår med god mat och dryck, mycket prat, och lekande barn tills två av dem däckade i ett rum och våra två kom och satt hos oss i soffan en stund innan vi cyklade hemåt
I kväll har jag förberett nyårsmaten, och bland annat gjort drinktilltugget som blir parmesanbollar. Lite salt tilltugg som är gott till de flesta drinkar
De flesta vegetarianer äter inte fisk och skaldjur som (tyvärr) många tror. Skagenröra görs ju traditionellt med räkor om jag inte missminner mig, men här är räkorna utbytta mot Quornbitar
Sista jobbveckan innan semestern börjar nu och det känns underbart. Denna vecka bjuder dessutom på massa trevligt med middagar och flertalet afterwork (både i Stockholm och Uppsala)
Att laga seitan är jätte enkelt och att göra seitanskinka är inte heller svårt. De här seitanklumparna väger 600g styck och är gjorda på 20dl vetemjöl vardera
Läser just nu "Fredrik Paulins" 50 genvägar till fettförbränning. Kan tipsa om den boken om man vill läsa om olika kryddor och grönsaker som sätter igång förbränningen
Bröd750 g formbröd, 18 kantskurna skivor (Jag använde Pågen Längtan fullkornsråg malt)Äggfyllning6 kokta äggGräddfilVitpeppar, saltPersiljaMosa de hårdkokta äggen, blanda med gräddfil till lagom bredbar konsistens
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås