Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. Vi äter alltid yoghurt ochmüsli till frukost och hade smakat igenom och hunnit tröttna på alla färdiga och hyfsat nyttiga müslisorter
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande som en stor klump
Funkar även bra med grekisk yoghurt, banan och honung. Jag brukar bara hålla mängderna med vätska vs. Müsli, skivad banan och kall mjölk är en riktig höjdare
Finfördela müslinmed en gaffel och blanda slutligen i russin, cornflakes och tropic mix. Blanda ner nötterna tillsammans med hirsflingor, quinoapuffar, pumpakärnor, solroskärnor, havregryn och linfrö i en stor bunke
Denna sorben har jag gjort sen jag bodde hemma, då åt jag den oftast med en stor bit kladdkaka. Jag gillar verkligen sorbet och det är perfekt att ha som dessert efter en lite tyngre middag då du bara vill ha något lätt och fräscht, sorbet går alltid ner
Jag tycker att det är toppen att ha en stor burk färdigblandad med favoritgryn och frön för att snabbt kunna strö på yoghurt, göra gröt av eller baka ett grötbröd
Vem älskar inte varma scones med creamcheese och marmelad. Jag bakade citronscones och rostade en musli och fixade jordgubbar och yoghurt till en mumsig fredagsfrukost
Müslin ovan är en av de müslis som jag gjorde och den innehåller krispiga nötter samt corn- och branflakes som tillsammans fick samsas med torkad frukt samt en slatt av en hemmixad smoothie med smak av kokos och apelsin
Förvara i burk med tätslutande lock. Ta ut müslinoch låt den svalna. Jag hittade ett recept på ett riktigt gott hemmagjort müsli i en av tidningarnas söndagsbilagor
Smält smör och häll i mjölk. Vispa socker och ägg vitt och poröst. Tillsätt smör, mjölk och sirapen. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smörsmeten
Äntligen har jag kommit igång med att göra min egen müsli igen. Koka sedan dadlarna (i det vattnet) tillsammans med äpplet som du skivat, skalat och urkärnat tills allt är mjukt
Så underbart gott med hemgjord musli till långfrukosten. Hacka nötterna grovt och häll i dom också. Just har jag en plåt med musli i ugnen som ska rostas, första omgången jag gjorde försvann snabbt
Den här varianten är smaksatt med äpple och vanilj, supergott. Jag tänkte dra till med ett recept som passar fint till alla frukostar här i höst, en riktigt god musli att slänga på kvargen, yoghurten eller vad det nu är du lägger i frukostskålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.