Här springer tiden iväg och vi njuter av att umgås med familjen. Att jag gillar långpannekakor är ju ingen nyhet precis men den här passar även som dessert om ni dekorerar med en klick grädde och några bär
Koka upp grädden tillsammans med kryddor och eventuell sötning i en kastrull. Häll upp i ugnsfasta portionsformar och ställ ner dem i en långpanna eller annan ugnsform med kant, fylld med varmt vatten
Vid servering sockra och bränn avmed gasolbrännare eller använd ugnens grillfunktion. Sila av smeten och häll i 1dl smet per portionsform. Santokukniven G-57, med sitt höga blad, lämpar sig utmärkt för att skrapa ur vanilj ur vaniljstången. Crèmebrûléen blir bäst om du gör smeten 1 dag innan då hinner alla smaker blomma ut
Vanlig creme brûléemed en klick hallonsorbet bjöds familjen på som efterrätt till en kräftskiva och jag kan meddela att formarna bokstavligen slickades rena
Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. Jag hade dock önskat lite mer lakritssmak, så öka gärna laktritsmängden lite
Spritsad med marängsmörkräm och garnerad med macarons medsmakavlakrits. Den är gjord på chokladbottnar, fylld med vispad grädde smaksattmedlakritspulver och lite lemoncurde
RAW FOODBOLLAR MEDSMAKAV CITRON OCH LAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var med och sen är ju citron och lakrits partners in crime liksom
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig)
När tryffelmassan svalnat något blandar du i godiset och slår upp i en form klädd med plastfilm. Dekorera varje tryffelbit med en saltflinga vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.