4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tärna paprikan, hacka purjolöken och skiva tomaterna, och blanda ner i bulgurnmed oliverna. Servera laxen på en bädd av bulgursalladenmed en limeklyfta på toppen
Efter det att paprikan blivit mjuk tillsätt bulgur, persilja, vegeta, paprikapulver. Värm olja i en kastrull och stek de i småbitar skurna vitlök och lök
Efter det att paprikan blivit mjuk tillsätt bulgur, persilja, vegeta, paprikapulver. Värm olja i en kastrull och stek de i småbitar skurna vitlök och lök
Lägg upp bulgur tillsammans med grönsakerna och servera med yoghurtsåsen. Krydda med spiskummin, salt och peppar och vänd ner grönkålen tillsammans med tranbär och pumpafrön
Blanda medbulgur, pumpa och toppa med granatäpplekärnorna och pumpafrö. Här kommer i alla fall en variant med pumpa, granatäpplen och fetaost som vi även har med i dagens Metro
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Servera med din favoritdressing, mitt förslag är ovan nämnda citron- och honungsdressing. Koka bulgur enl anvisningar på paketet (bulgur+vatten+kycklingfond)
Häll upp bulguren i en skål, toppa med köttfärsen, haricots verts och halva körsbärstomater. Börja med att göra bulgur enligt anvisningarna på förpackningen
Jag kokar upp buljongen, i medbulguroch sen får det ett hastigt uppkok. Det enda som krävs är tid och kärlek så att man duttar ner kryddorna andaktsfullt, smakar av, sniffar med näsan hur gott det luktar och sen rör man tålmodigt i grytan då och då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.