Ingredienslista Makronerna. Jag har ett litet projekt på gång, att lyckas med en fin och god makron, den här gången smakade dom ljuvligt men värre med utseendet
Hacka chokladen fint och lägg den i en skål • Värm grädden men låt den inte börja koka • Häll grädden överchokladen och rör tills chokladen smält • Mosa blåbären och rör ner dem i smeten • Kyl krämen i vattenbadoch ställ den sedan kallt i kylen, gärna över natten • Ta ut krämen ur kylen och vispa genast upp den medelvisp till en fluffig konsistens • Den måste vara kylskåpskall när du vispar den, annars är risken stor att dengrynar sig och inte går att vispa upp
Förbered dagen innan med att lägga dom två äggvitorna i en ren skål i rumstemperatur. Täck med plastfolie och låt stå över natten eller till de är rumstempererade
Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften. Vispa äggvitan i en annan bunke med en elvisp (börja på låg hastighet och öka efter hand)
Tycker själv att det passar bra med en lite syrligare fyllning till makroner som i sig är rätt söta. Dessa är fyllda med smörkräm blandat med lemoncurd
Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften. Vispa äggvitan i en annan bunke med en elvisp (börja på låg hastighet och öka efter hand)
Jag tycker inte särskilt mycket om smörkräm i vanliga fall men med frysta hallon (eller något annat fryst bär) blir det en syrlig smörkräm som inte känns så sliskig och som gifter sig utmärkt med de söta makronerna
Tänkte bjuda på ett enkelt & snabbt recept på makrons med hasselnötskräm. Första gången jag gjorde dom men är ändå riktigt nöjd med resultatet och goda blev dom
De gröna är fyllda med vit choklad o limeganache o de gula är fyllda med passionsfruktstryffel. Jag brukar baka påskfika o denna gång blev det glada makroner
För ett tag sedan fick jag ett fantastiskt set från Ninas mat innehållandes en Léuké silikonmatta för att göra stora macarons/whoopies samt en stor dekoreringspenna Léuké Decomax med sex munstycken i silikon
Som ni vet så fyller jag gärna min makronermed en champagnemarängsmörkräm. Makroner. Berätta det inte för någon men den har alltid varit smaksatt med essens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.