Pepparbiff med ost-& chilibakad potatis och madeirasås (samt mjölkchokladmousse till dessert)
Vardagslyxaren
Vardagslyxaren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port Pepparbiff med ost-&chilibakad potatis & madeirasås (bild: Marléne Hallberg)
  • 600 g för 4 pers, jag tog 300 g för 2 pers)
  • 12 potatisar
  • 1,5 dl riven cheddarost eller annan smakrik ost ex Svecia
  • 1 röd chili, finhackad
  • 25 g smör
  • salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 msk socker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl madeira
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 msk maizenaredning
  • peppar
  • 225 grader Ta ut potatisen när den är mjuk vilket kan ta mellan 20-30 min beroende på potatisarnas storlek. Jag hade medelstora potatisar och det tog ca 30 min innan de blev mjuka. När du tagit ut potatisen ur ugnen, skär ett kryss i varje potatis och gröp ur innehållet i varje potatis och lägg i en skål där du blandar ner smör, hackad chili och den rivna osten. Smaksätt blandningen med salt och fyll sedan de urgröpta potatisarna med röran. Sätt sedan in potatisen i ugnen igen i ca 10 min tills potatisen fått fin färg.
  • rivna
  • 4 port Mjölkchokladmousse (bild: Marléne Hallberg)
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 äggulor Vispa grädden hårt. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.