Blanda svamp, vitlök ochbasilika, och fördela det ovanpå pajbotten. Hackabasilikan grovt. Bearbeta med fingrarna, tillsätt vattnetoch samla ihop till en deg
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Fördela bacon över fyllningen och täck ytan med tomatskivorna. Toppa med riven ost. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta till en smidig deg
Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Smaksätt med salt, peppar, citrontimjan ochbasilika. basilika. Smula fetaosten grovt och fördela i pajskalet med hälften av de halverade tomaterna och svarta oliver
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilikaoch tomater
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilikaoch vitlök. Än så länge har vi lyckats få in färs på menyn varannan vecka i alla fall och jämfört med tidigare så är det en klar förbättring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.