Mina favoriter

Mina favoriter

  • 19 Recept
Mina favoriter
Uppiggande pumpasoppa med kokosmjölk

Uppiggande pumpasoppa med kokosmjölk

Jag älskar hösten. Färgerna, den friska luften och känslan av att saker är på gång. Att det dessutom är soppornas högsäsong gör ju inte saken sämre
Pumpasoppa med currycrème och rostade pumpakärnor

Pumpasoppa med currycrème och rostade pumpakärnor

1. Hacka lök och vitlök. Skär pumpaköttet i små tärningar. Hetta upp en stor kastrull och smält smöret. 2. Fräs lök och vitlök tills löken är mjuk och tillsätt därefter pumpan och fräs några minuter till
Pumpasoppa

Pumpasoppa

Värm oljan med kryddorna i en kastrull. Grovhacka lök, vitlök och chilifrukt och låt dem svettas i oljan
Ångade dumplings med ättiksdressing

Ångade dumplings med ättiksdressing

Koka upp ättika och socker, låt det kallna. Tillsätt gräslök, dill och salladslök till ättikslagen. Hacka kycklingen fint och blanda den med fint hackad lök, dill och cayennepeppar
Räkcocktail

Räkcocktail

Börja med att skiva bort kanterna, sen stek det i en het panna med olivolja,och gourmesalt tills de blir rikigt torra o krispiga
Min egen chili-kyckling (i lergryta)

Min egen chili-kyckling (i lergryta)

Skala potatis, lök, vitlök, morötter och palsternacka och skär i ganska stora bitar. Lägg i grytan (som gärna kan ha stått i vatten en stund)
Räkcocktail med len sås

Räkcocktail med len sås

Skala räkorna. Färdigskalade är blekare både i färg och smak än dem man skalar själv. Dela och gröp avokadoköttet ur skalen, så helt som möjligt
Peppriga drinktilltugg

Peppriga drinktilltugg

Tina filodegen i sin förpackning. Lägg ut några degplattor i taget. Pensla med ägg. Lägg på en bit brieost och en tunn flisa pepparfrukt på varje
Kyckling i krämig ört- och tomatsås

Kyckling i krämig ört- och tomatsås

Här kommer ett recept på en kycklinggryta som passar lika bra till ris som till pasta. En ganska enkel rätt att laga till som inte kräver speciellt mycket tid i sin tillagning
Currykycklinggryta med wokgrönsaker

Currykycklinggryta med wokgrönsaker

Här kommer en lättlagad kycklinggryta gjord med en blandning av indiska och thailändska smaker. I receptet har jag med frysta wokgrönsaker men självklart kan man byta ut dessa mot färska om man föredrar det
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
Räkcocktail

Räkcocktail

Trots att vi bor i Göteborg, är det rätt sällan vi äter färska skaldjur. Det blir havskräftor någon gång per år och någon enstaka räkfrossa
Krämig och underbar coleslaw

Krämig och underbar coleslaw

Även coleslawen är Per Morbergs, och även den är den godaste så det är bara att testa. Dessutom är den enkel att slänga ihop till en köttbit eller en stark korv
Räkcocktail

Räkcocktail

Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta