4 portioner. Ingredienser. 1 älgstek. matfett. olivolja. örter. rosmarin. salt och svartpeppar. Instruktioner. mal rosmarin, salt och svartpeppar i en mortel
Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Gör must av äpplen. Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Om du tillagar denna rätt som en del av nyårsmenyn så räcker det med ca 75-100g ankbröst som max. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Idag ska vi på jullunch hos mina föräldrar i övrigt har vi inget planerat för dagen. En av de sakerna jag önskade mig inför jul var lite sovmorgon och det har jag verkligen fått