Mina favoriter

Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter
Sous vide-älgstek

Sous vide-älgstek

4 portioner. Ingredienser. 1 älgstek. matfett. olivolja. örter. rosmarin. salt och svartpeppar. Instruktioner. mal rosmarin, salt och svartpeppar i en mortel
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Polenta (gluten & mjölkfri)

Polenta (gluten & mjölkfri)

Polenta är naturligt glutenfria majsgryn och används främst för att göra gröt som sedan steks, men även till pudding och bröd
Pastöriserad äppelmust

Pastöriserad äppelmust

Gör must av äpplen. Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Pulled Chicken!

Pulled Chicken!

Ja, nu var det testat. Pulled Chicken. Frågan var innan vilket som är bäst, Pulled Pork eller Pulled Chicken

Pulled Chicken Teriyaki

4-5 portioner. Ingredienser. 900 g kycklingfile. 1 1/2 dl soya. 4 msk vitvinsvinäger. 3/4 dl brunfarin. 4 msk Honung
Pekinganka - LCHF

Pekinganka - LCHF

Dag 1. Förberedelser. Flambera ankan hastigt över öppen låga, så att alla kvarvarande fjun från plockningen försvinner
Hel kyckling i Crock-pot

Hel kyckling i Crock-pot

Idag ska vi på jullunch hos mina föräldrar i övrigt har vi inget planerat för dagen. En av de sakerna jag önskade mig inför jul var lite sovmorgon och det har jag verkligen fått

Kycklingfilé i #CrockPot & potatiskaka

Kycklingfilé är tråkigt (tyvärr) men idag lagar vi det på ett sätt som är helt nytt, långsamt och riktigt länge i vår Crock-pot
Helstekt gås med klassiska tillbehör

Helstekt gås med klassiska tillbehör

Ingredienser. 1 gås, ca 5 kg. pressad citron. äpplen, urkärnade och klyftade. katrinplommon, urkärnade. gul lök, skalade och klyftade
Langos, en ungersk specialitet.

Langos, en ungersk specialitet.

Fattigmans mat men väldig gott. Finns ofta att köpa på marknader men är hur enkelt som helst att göra själv bara du har en fritös
Fröknäcke

Fröknäcke

Jag valde att göra mina ganska små. Det här fröknäcket är enkelt att göra, glutenfritt och sprängfyllt med mineraler och nyttiga fetter
Vanilj- och äppelpiroger

Vanilj- och äppelpiroger

Sätt ugnen på 225 grader. Gör vaniljkrämen enligt receptet på förpackningen. Rulla ut smördegen, dela den på längden till två avlånga bitar

Polska piroger med spenatfyllning

Börja med att göra iordning degen. Mät upp mjölet i en bunke. Vispa ägget lite lätt. Häll det i bunken med mjölet
Pierogies med kål & svamp

Pierogies med kål & svamp

På Babylon kan man beställa pirogies. polska dumplings med surkål i. Mycket trevligt. Jag hade ingen surkål hemma men kokade en egen variant i vinäger